Yamaha D'elight Yakıt Tüketim Bilgileri

14 Kasım 2014 Cuma

D'elight'ı Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yamaha D'elight'da kullanılan etkileyici teknoloji, motosiklete hassas özellikler katmaktadır. Kullanılan yüksek kaliteli parçaların hepsi pasa ve aşınmaya dayanıklı değildir. Paslanmış bir egzoz borusu otomobilde çok dikkat çekmese de, motosiklette çok çirkin görünür. Ancak sık ve düzgün bakım motosikletinizin güzel görünmesini sağlayacak, ömrünü uzatacak ve performansını korumasına imkan tanıyacaktır.


Temizlikten Önce

1. Motor soğuduktan sonra susturucu borusunun ucuna plastik bir torba geçirin.
2. Buji başlığı da dahil olmak üzere bütün kapakların ve elektrik konektörlerinin sıkıca takılmış olduğundan emin olun.
3. Karter üzerindeki yağ yanığı gibi çıkarılması zor kirleri bir yağ temizleme maddesi ve fırçayla temizleyin, ama hiçbir zaman bu tür ürünleri keçelere, contalara ve tekerlek akslarına sürmeyin. Kiri ve yağ temizleyicisini mutlaka suyla iyice temizleyin.


Temizlik

DİKKAT!
Güçlü asit içeren temizleyicileri özellikle teller için kullanmaktan kaçının. Çıkarılması zor kirleri çıkartmak için bu ürünleri kullanırsanız, belirtilenden daha uzun süre yüzeyde bırakmayın. Suyla tümünü akıttıktan sonra bölgeyi hemen kurutun ve paslanmaya karşı koruyucu sprey sıkın.

Yanlış temizlik plastik parçalara (rüzgarlık, panel, ön cam, far camları, gösterge camları, vb.) ve susturuculara zarar verebilir. Plastik aksamları temizlemek için suyun yanı sıra yumuşak, temiz bez veya sünger kullanın. Bununla birlikte, plastik parçalar suyla tamamen temizlenemezse, suyla birlikte seyreltilmiş hafif bir deterjan kullanılabilir.

Plastik parçalar için zararlı olduğundan dolayı herhangi bir deterjan kalıntısı kalmaması için yeterli suyla durulama yaptığınızdan emin olun.

Plastik parçaları temizlerken sert kimyasal maddeler kullanmayın. Güçlü veya aşındırıcı temizlik ürünleri, kimyasal çözücü veya tiner, yakıt (benzin), pas çıkarıcılar veya önleyiciler, fren hidroliği, antifriz veya elektrolit bulaşmış bez veya sünger kullanmaktan kaçının.

Yüksek basınçlı su ve buharlı temizleme aletlerini kullanmayın, çünkü aşağıda belirtilen
parçalarda su sızıntısına ve bozulmaya neden olabilir: contalar (tekerlek rulmanlarında, salınım kolu yataklarında, rulmanlarda, çatalda ve frenlerde) elektrikli parçalar (konektörler, bağlantılar, göstergeler, düğmeler ve lambalar), havalandırma hortumları ve havalandırmalar.

Ön rüzgarlık takılı motosikletler için: Matlaşmaya ve çizilmeye neden olacağından güçlü temizleyiciler ve sert süngerler kullanmayın. Bazı plastik temizleyicileri ön rüzgarlıkta çizikler oluşturabilir. Herhangi bir leke bırakmadığından emin olmak için temizlik malzemelerini rüzgarlığın görünmeyen küçük bir kısmı üzerinde deneyin. Rüzgarlık çizilirse, yıkamadan sonra kaliteli bir plastik cilalama maddesi kullanın.


Normal Kullanımdan Sonra

Kiri, yumuşak deterjanlı ılık suyla ve temiz, yumuşak bir süngerle temizleyin, daha sonra bolca temiz suyla durulayın. Zor ulaşılan parçaları temizlemek için şişe fırçası ya da diş fırçası kullanın. Temizlenecek bölgeye temizleme işleminden birkaç dakika önce ıslak bir bez örtülürse, zor kirler ve böcekler daha kolay temizlenecektir.

Yağmurda, deniz kenarında veya tuz dökülmüş yollarda kullandıktan sonra Deniz tuzu veya kışın yollara dökülen tuz, suyla birlikte aşırı derecede zararlıdır.

Yağmurda, deniz kenarında veya tuz dökülmüş yollardaki her kullanımdan sonra aşağıdaki tavsiyeleri uygulayın.

İPUCU
Kışın dökülen tuz, bahar aylarında da yollarda kalabilir.

1. Motor soğuduktan sonra motosikleti soğuk su ve sabunla temizleyin.
DİKKAT: Tuzun hasar verici etkisini artıracağından, ılık su kullanmayın. 
2. Paslanmayı önlemek için bütün metal yüzeylere (krom ve nikel kaplanmış yüzeylere) paslanmaya karşı sprey sıkın.


Varsa Ön Camın Temizlenmesi
Alkali veya kuvvetli asit içeren temizlik maddeleri, benzin, fren hidroliği veya diğer solventler kullanmaktan kaçının. Ön camı kuvvetli olmayan bir deterjanlı suyla nemlendirilmiş bir bez veya süngerle temizleyin ve ardından bol suyla durulayın. Temizlik için Yamaha Ön Cam Temizleme Maddesi veya yüksek kaliteli ön cam temizleme maddeleri kullanabilirsiniz. Bazı plastik temizleyicileri ön rüzgarlıkta çizikler oluşturabilir. Bu tarz temizlik maddelerini tüm camda kullanmadan önce, ön camın görüşünüzü kısıtlamayacak ve göze çarpmayacak küçük bir bölümünde denemenizi tavsiye ederiz.

Temizledikten Sonra

1. Motosikleti güderi veya emici bir bezle kurulayın.
2. Egzoz sistemi dahil olmak üzere, krom, alüminyum ve paslanmaz çelik parçaları parlatmak için krom cilası kullanın. (Isı nedeniyle paslanmaz çelik egzoz sisteminin rengini kaybetmesi cilayla engellenebilir. )
3. Paslanmayı önlemek için, bütün metal yüzeylere (krom ve nikel kaplı yüzeylere) paslanmaya karşı koruyucu sprey sıkın.
4. Klasik bir temizleyici olan sprey yağ kullanın ve arta kalan kirleri bununla giderin.
5. Taşlar vb. yüzünden oluşan küçük boya hasarlarını rötuşlayın.
6. Bütün boyalı yüzeyleri cilalayın.
7. Saklamadan veya üstünü örtmeden önce motosikleti tamamen kurulayın.

UYARI!
Fren veya lastikler üzerindeki kirletici veya bulaşıcı maddeler kontrol kaybına neden olabilir. Frenlerde ve lastiklerde yağ veya vaks kalmamasına dikkat edin. Gerekli olduğu takdirde, sıradan bir fren diski temizleyicisiyle fren disklerini ve balatalarını temizleyin ve lastikleri yumuşak bir deterjan ve ılık suyla yıkayın. Çalıştırmadan önce motosikletin frenlerini ve dönüşlerdeki tepkisini test edin.

DİKKAT!
Sprey yağ ve vaksı az miktarda kullanın, fazlasını silin. Plastik parçaları hiçbir zaman sprey yağ ve vaks kullanarak temizlemeyin, uygun bir temizlik malzemesiyle temizleyin. Çizici cila bileşimlerini kullanmayın, çünkü boyayı aşındırır.


İPUCU
Kullanılacak ürünler hakkında tavsiye almak için bir Yamaha yetkili servisine danışın. Yıkama, yağmurlu hava veya nemli iklim ön farın camının buğulanmasına sebep olabilir. Ön farı kısa bir süre yakmak camdaki nemin giderilmesine yardımcı olabilir.

4 yorum:

  1. teşekkürler, yararlı oldu.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba hocam yazı için teşekkürler ;
    paslanmaya karşı sprey derken WD40 dan mı bahsettiniz
    birde sizin kullandığınız temizlik malzemelerinin markalarını yazabilirmisiniz cila vb. gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, WD40 işinizi görür. Temizlik için; Su, sünger, mikrofiber bez temel gereçler. Cila ise boya koruyuculu ve teflon katkılı (PTFE) Turtle Wax.

      Sil
    2. Cila için... http://urun.n11.com/cila/turtle-wax-boya-koruyucu-teflon-katkili-ptfe-cila-500ml-P20235638?cid=604001&gclid=COTzqaaRjMsCFcG6GwodGWYHcw&gclsrc=aw.ds

      Sil