Yamaha D'elight Yakıt Tüketim Bilgileri

10 Temmuz 2018 Salı

Düzenli Bakım ve Temizlik Motorunuza Değer Katar

Temizlik süreklilik gerektiren bir iştir ve bu nedenle hergün yapılmalıdır. Sanılmasın ki hergün temizlik yapmak zor bir iştir. Tam tersine! Hergün temizlenen şey çok daha kolay, hızlı ve az bir emekle ışıl ışıl olur.

Benim temizlik anlayışın iki aşamadan oluşuyor.

1. Kirletmemeye Özen Göstermek

Hava karlı, buzlu ise motoru yola çıkarmayı bırakın, brandasını bile açmıyorum. Yağmurlu havada biraz daha esneğim ama zorunlu olmadıkça yine kullanmamayı tercih ediyorum. Şartlar gereği motoru çıkarmam gerekirse de döner dönmez bir kova su ile kirler kurumadan yıkıyorum. Çünkü; Çamur motor üzerinde kurursa çok daha fazla su ve emek harcamam gerektiğinden bu işi hemen yapıyorum.


Kuru havalarda ki günlük her kullanım sonrası nemli bir mikrofiber bez ile üzerindeki tozu alıyorum. Toz miktarı fazla ise yarım kova su ve temiz bir sünger ile yıkayıp, iyice kuruluyorum. Bir süre havalandırarak dar alanlardaki suyun, nemin buharlaşması için süre tanıyorum. Sonrasında ise branda ile koruma altına alıyorum. Oldu ya! Bir sebepten dolayı temizleyemediysem motoru örtmüyorum. Her zaman tam olarak temizlenmiş motoru örttüğüm için brandanın içi kirlenmiyor ve motora zarar vermiyor. İç kısmı kirlenmiş bir brandanın yarardan çok zarar vereceğini unutmayın. Brandanın doğal şartlarla kirlenen dışını ise ara ara yıkayarak temizliyorum. Sonrasında brandayı güneşli ve havadar bir yerde iyice kurumaya, havalanmaya bırakıyorum. Tam anlamı ile kuruduğundan emin olduktan sonra motoru örtüyorum.

2. Haftalık, Aylık Temizlik / Cila


Haftalık ve aylık olmak üzere düzenli aralıklarla motorumu çok daha detaylı yıkıyorum.

Haftalık temizlikte; Yıkadıktan sonra Turtle Wax'ın ıslak cilasını uyguluyorum. Kurularken aynı zamanda parlatıyorum.

Aylık temizliklerde ise yıkıyor, kuruluyor ve sonrasınca Turtle Wax'ın cilası ile cilalıyorum. Uyguladığım cila kuruyup mat bir görünüm aldıktan sonra pamuk ile cilayı temizliyorum. Parlatma işini temiz bir mikrofiber bez ile yapıyorum. Cila ve parlatma sonrası boyalı yüzeyler ilk günkü parlaklığına kavuşuyor. Cila uygularken plastik bölgelere bulaşmamasına çok ama çok özen gösteriyorum. Kazara bulaşması durumuna karşı yanımda ıslak bir bez bulunduruyor ve hemen bu bez ile bulaşan bölgeden cilayı iyice temizliyorum. Dikkat etmezseniz, cila bulaşan plastik bölgede kalıcı hasara neden olursunuz. Ayrıca cila uygulamasını gölgede ve olabildiğince tozsuz bir ortam veya zamanda (açık havada yapıyorsanız rüzgarın fazla olmadığı bir zaman) yapmalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder